Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

Különleges házassági évforduló

Újbuda   |   2020, január 14 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bereczky Olga és Szegedi Ferenc hatvan évvel ezelőtt tett házassági fogadalmának megerősítésére érkezett január 14-én az önkormányzat Zsombolyai utcai épületébe. A gyémánt lakodalmát ünneplő párt Molnár Gyula országgyűlési képviselő és László Imre polgármester fogadta.

László Imre polgármester az anyakönyvvezetők nemzeti színű szalagját felöltve kérte fel a házaspárt fogadalmuk megerősítésére. Fogadalmukat az anyakönyv aláírásával, a gyűrűk ujjra húzásával és egy hitvesi csókkal is megpecsételtek.

A feleség, Bereczky Olga szerint a hosszú házasság titka, hogy mindent időben meg kell beszélni és nem szabad hagyni elmérgesedni a konfliktusokat. - Sosem szabad haraggal a szívükben élni – állítja.

A férj, Szegedi Ferenc 1994 és 1998 között Újbuda vezetője volt. Polgármesteri éveit tartja élete egyik legszebb időszakának, amikor felesége nemcsak a háttérből támogatta, hanem aktívan is segítette a munkáját.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.