Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Különleges növények és műalkotások a Villányi úton

Újbuda   |   2018, október 15 - 16:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét, tovább szakmai találkozóját a Villányi úton. A rendezvény a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával jött létre.

A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoztak fel áruikkal a Szent István Egyetem Budai Campusának központi parkolójában és a 'K' épületben október 13-án és 14-én.

A rendezvény fénypontja minden évben a fiatal virágkötők versenye és az elkészült versenyművek bemutatása. Így volt ez idén is; a résztvevők több témakörben mérték össze tudásukat: a legimpozánsabb térdekorációk mellett feldíszített asztalokat és kegyeleti virágkötészeti műveket készítettek.

A versennyel egyidőben kertészeti szakkiállítás, virágos alkotások bemutatója és vásár is zajlott. Ötödik alkalommal mutatták be a virágos összművészeti "kamaratárlatot", továbbá a kertbarát körök legszebb terményeiket is lehetett látni és bonsai kiállítás is volt a kísérő rendezvények között.

D. B. S.

.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hatástalanították a bombát  

A Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei vasárnap délben hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos amerikai légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várták, amely a zárás idején befogadóhelyként üzemelt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.