Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. vasárnap, Orsolya

Labdákkal a sportos életért

Újbuda   |   2018, január 12 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lepkés, pöttyös, virágos labdákat kaptak a gyerekek a Sasadi Óvodában. Az ajándékokat a BEAC női kosárlabda-szakosztálya adta át közös játék keretében.

A 2016-ban első ízben, majd múlt év novemberében újra meghirdetett jótékonysági program részeként élvonalbeli játékosok juttatták el a sportszereket Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester jelenlétében. – Tavalyelőtt 200 labda gyűlt össze, 2017-ben már csaknem 250. A játékszereket a szurkolók a tavaly november 25-i évadnyitó meccs szünetében dobták a pályára, belépő helyett ez volt a hozzájárulásuk – mesélte a csapat egyik tagja.

Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője köszöntőjében emlékeztetett, hogy a klub idén ünnepli 120. születésnapját. A következő 120 esztendőhöz szükség van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a mindenkori gyerekek korán megtanuljanak sportosan játszani, ráhangolódni a későbbi komolyabb feladatokra. – A BEAC női kosárlabdacsapatának programját az önkormányzat lelkesen támogatta – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester. Idén még nyolc óvodába látogat el a kosárlabdacsapat, ahol a további labdákat osztják szét.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.