Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Lángos és bográcsos ételek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2018, október 3 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hetedik alkalommal rendeztek Kelenvölgyben Kelensuli Utcabált és Főzőversenyt.

Dzsúdóbemutatóval szórakoztatta a közönséget a Kelenvölgyi Általános Iskola sportcsapata a hetedik alkalommal megrendezett Kelensuli Utcabál és Főzőversenyen. Aki nem a sportbemutató miatt érkezett, az akár a főzésben is részt vehetett. Volt, aki lángos készített, mások hagyományos bográcsos ételeket, gulyást vagy pörköltet.
Nagy volt az érdeklődés a kézműves foglalkozásokra is, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig az újraélesztés és a mesterséges lélegeztetés fortélyait mutatták be. Benis Andrea igazgató a szülői támogatói oklevelek átadása után elmondta: az utcabál alkalmas arra, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó, elgépiesített világban, és egymásra, iskolatársainkra, családunkra, barátainkra, pedagógusainkra koncentráljunk.
Hoffmann Tamás polgármester az albertfalvi Szent Mihály napi búcsú résztvevőinek üdvözletét adta át. Szerinte mind a kelenvölgyiek, mind az ugyanakkor fesztiválozó albertfalviak közössége összetartó.
A rendezvényhez évről évre az iskola adja a tűzifát, az asztalt, a sörpadokat, a vizet, a gyermekprogramokat, a zenét és a sportbemutatókat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.