Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Lángos és bográcsos ételek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2018, október 3 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hetedik alkalommal rendeztek Kelenvölgyben Kelensuli Utcabált és Főzőversenyt.

Dzsúdóbemutatóval szórakoztatta a közönséget a Kelenvölgyi Általános Iskola sportcsapata a hetedik alkalommal megrendezett Kelensuli Utcabál és Főzőversenyen. Aki nem a sportbemutató miatt érkezett, az akár a főzésben is részt vehetett. Volt, aki lángos készített, mások hagyományos bográcsos ételeket, gulyást vagy pörköltet.
Nagy volt az érdeklődés a kézműves foglalkozásokra is, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig az újraélesztés és a mesterséges lélegeztetés fortélyait mutatták be. Benis Andrea igazgató a szülői támogatói oklevelek átadása után elmondta: az utcabál alkalmas arra, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó, elgépiesített világban, és egymásra, iskolatársainkra, családunkra, barátainkra, pedagógusainkra koncentráljunk.
Hoffmann Tamás polgármester az albertfalvi Szent Mihály napi búcsú résztvevőinek üdvözletét adta át. Szerinte mind a kelenvölgyiek, mind az ugyanakkor fesztiválozó albertfalviak közössége összetartó.
A rendezvényhez évről évre az iskola adja a tűzifát, az asztalt, a sörpadokat, a vizet, a gyermekprogramokat, a zenét és a sportbemutatókat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.