Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Látássérülteknek indul program Újbudán

Újbuda   |   2015, június 24 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Látássérültek felkutatását, tájékoztatását és helyi közösségekbe integrálását is segíti Újbuda Önkormányzata valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete megállapodása. Az együttműködést rögzítő dokumentumot június 23-án írták alá.

A megállapodás aláírásával egyetemben indította útjára a látássérültek társadalmi integrálására törekvő elképzeléseit a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete. A „Közösség Lámpásai” program információt közvetít az érintett csoportok és intézmények között, szerepet vállal a szemléletformálásban, valamint helyi szinten megjeleníti a látássérültek érdekeit.

Mészáros Ágnes a VGYKE alelnöke szerint a kerületben élő látássérültek igényeinek és érdekeinek érvényesítése mostantól nemcsak egyénileg valósulhat meg, hanem az egyesület helyi képviselői is segítséget nyújtanak az informálódásban. Erre hivatott az áprilisban alakult Lámpás Klub is, minden hónap első keddjén a Budapesti Művelődési Központban. – Tartalmas és akadálymentes szabadidős programokat is szervezünk – mondta Neumann Károly a VGYKE közösségi civil szervezője, a klub egyik vezetője, aki szerint egyediségüket az adja, hogy bárkit fogadnak programjaikra, melyek között színház, kiállításnézés és túrázás is szerepel.

Molnár László alpolgármester szerint fontos az önkormányzatnak, hogy segítse a fogyatékos embereket, ezért évek óta szerveznek szemléletformáló rendezvényeket, és segítik azokat a kerületi vállalkozásokat, amelyek sérült embereket foglalkoztatnak. - Szeretnénk, ha Újbudán jól működő közösség alakulna ki, színesítve a kerületi közéletet. Egyúttal igyekszünk a speciális igényeiket, szükségleteiket megismerni, azokra reagálni – mondta.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.