Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Leköszönt posztjáról a kerületben lévő Finn Nagykövetség vezetője

Újbuda   |   2015, december 10 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagykövetek, a világ számos országát képviselő méltóságok, barátok és Hoffmann Tamás polgármester búcsúztatta Pasi Tuominent, Finnország leköszönő nagykövetét a 11. kerületi diplomáciai intézményben.

A Finn Nagykövetség 11. kerületben található diplomáciai épületének jelenlegi vezetője december 29-én elhagyja Magyarországot. Több mint százan, nagykövetek, a világ számos országát képviselő méltóságok, barátok és Hoffmann Tamás polgármester búcsúztak tőle. Az állófogadással egybekötött eseményen Pasi Tuominen köszönetet mondott azért, hogy itt tartózkodhatott.

Újbuda rendkívül jó kapcsolatot ápolt a finn nagykövettel. Hoffmann Tamás polgármester szerint Pasi Tuominen számos kerületi sport és kulturális eseményen vett részt és segítségével elkezdődött a kerület finn testvérvárosának kiválasztása is. A diplomáciai baráti kapcsolatot az új nagykövettel Újbuda továbbra is ápolni kívánja, tett hozzá a polgármester.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai ingatlanok és a koronavírus  

Újbuda lassan két évtizede áll rangos helyen a fővárosi kerületek ingatlanos toplistáján. Ez részben annak köszönhető, hogy nagy területet ölel fel, mégis változatos a lakásállománya. A központi elhelyezkedésű nagypolgári otthonoktól a csendesebb családi házakig, paneltól új luxuslakásokig, bármi megtalálható itt. Az igényeknek csupán a pénztárca szabhat határt, annak viszont eléggé mélyre kell belenyúlnia, aki a XI. kerületben akar új otthont vásárolni. Még akkor is, ha épp stagnál a piac.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.