Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 5. vasárnap, Emese, Sarolta

Leköszönt posztjáról a kerületben lévő Finn Nagykövetség vezetője

Újbuda   |   2015, december 10 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagykövetek, a világ számos országát képviselő méltóságok, barátok és Hoffmann Tamás polgármester búcsúztatta Pasi Tuominent, Finnország leköszönő nagykövetét a 11. kerületi diplomáciai intézményben.

A Finn Nagykövetség 11. kerületben található diplomáciai épületének jelenlegi vezetője december 29-én elhagyja Magyarországot. Több mint százan, nagykövetek, a világ számos országát képviselő méltóságok, barátok és Hoffmann Tamás polgármester búcsúztak tőle. Az állófogadással egybekötött eseményen Pasi Tuominen köszönetet mondott azért, hogy itt tartózkodhatott.

Újbuda rendkívül jó kapcsolatot ápolt a finn nagykövettel. Hoffmann Tamás polgármester szerint Pasi Tuominen számos kerületi sport és kulturális eseményen vett részt és segítségével elkezdődött a kerület finn testvérvárosának kiválasztása is. A diplomáciai baráti kapcsolatot az új nagykövettel Újbuda továbbra is ápolni kívánja, tett hozzá a polgármester.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.