Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 27. péntek, Virgil

LEN kupa – Nyert az OSC a szerb csapat ellen

Újbuda   |   2016, március 16 - 15:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Eger és a Szolnok után a harmadik magyar résztvevő, az OSC is nyert a Bajnokok Ligája főcsoportos küzdelmeinek hetedik fordulójában: az újbudai gárda a belgrádi Partizant múlta felül két góllal március 12-én a Nyéki Imre Uszodában.

A meccsen eleinte 2-0-ra, majd 3-1-re, sőt 4-2-re is vezetett a belgrádi együttese, az OSC 4-4-nél érte utol riválisát, majd a három gólig jutó Bátori Bence révén fordított 5-4-re, a végül négy találatig jutó Salamon Ferenc jóvoltából pedig már 9-6 volt a hazai gárda javára. A negyedik negyedben megtorpant a magyar csapat, a Partizan felzárkózott 9-8-ra, az utolsó gólt azonban az OSC szerezte, így 10-8-ra győzött.

Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló:

A-Híd OSC Újbuda - Partizan Beograd (szerb) 10-8 (2-3, 2-1, 5-2, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Salamon 4, Bátori 3, Decker, Kovács, Gór-Nagy 1-1

A „B” csoport állása 7 forduló után: 1. Pro Recco, Jug Dubrovnik 16-16 pont, 3. Szolnoki Dózsa-Közgép 14, 4. A-Híd OSC Újbuda 8, 5. Partizan Beograd 6, 6. Galatasaray 0
Az „A” csoport állása 7 forduló után:
1. Eger, Olympiakosz 14-14 pont, 3. CNA Barceloneta 11, 4. Rijeka 10, 5. Spandau 3, 6. Herceg Novi 2

A „B” jelű hatos csoportból az első három helyezett jut tovább a sorozat hatos döntőjébe, amelyet Budapesten rendeznek júniusban. Az A-ból ugyanakkor csak kettő folytathatja a Final Sixben, mivel helyezésétől függetlenül, hivatalos házigazdaként az Eger eleve finalista.

Fotó: MTI
Eközben az Eger négy góllal győzte le az OSC-t a férfi vízilabda ob I felsőház középszakaszának hétfői rangadóján. Két fordulóval a középszakasz vége előtt dőlt el, hogy a tavalyi Ob második helyezett OSC-t legyőző egri együttes lesz a címvédő Szolnok ellenfele a bajnokság döntőjében, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart majd.

Eredmény, E.ON férfi ob I, középszakasz:
felsőház:
ZF-Eger - A-Híd OSC Újbuda 11-7 (2-1, 2-3, 4-1, 3-2)

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra Barabás Richárddal  

2020december0716:00

A koronavírus-járvány miatt sajnos nem lehet élő fogadóórákat tartani. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy a mostani helyzetben is lehetőségük legyen az újbudaiaknak kérdezni, a problémákat jelezni felénk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.