Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Ma van a Föld Napja – Tegyünk érte közösen!

Újbuda   |   2021, április 22 - 10:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Föld Napját először 1970-ben rendezték meg azzal az üzenettel, hogy ma kell tenni a holnapunkért, jövőnkért annak érdekében, hogy a Föld minél tovább egy élhető bolygó maradjon valamennyi élőlény számára.

Az emberiség túlterjeszkedett és túlfogyasztott. Életmódunk elnyomja a vadvilágot, táplálkozási szokásaink csökkentik a biológiai sokszínűséget. Sebezhetőségünkre figyelmeztet a koronavírus-járvány is, ami miatt idén csak digitális formában lehet megtartani a Föld napi rendezvényeket.Újbuda számára nem csak ezen a napon, de egész évben fontos a környezetvédelem.
A kerület vezetése kiemelten kezeli helyi klímavédelmi stratégiák megvalósítását, a természet, az élővilág és a természetes vizek védelmét. Ezért dolgoznak azon, hogy minél több háztartásban hatékonyan megvalósuljon a szelektív hulladékgyűjtés, és kerületi szinten a korszerű hulladékkezelés. Ezért támogatják az alternatív közlekedési formákat, fejlesztik a kerékpárutakat.
Újbuda Önkormányzata idén egy júniusig tartó környezetvédelemi kampányt indít, melynek részleteiről folyamatosan beszámolunk.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.