Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. hétfő, Dömötör

Magyar termékek előnyben

Újbuda   |   2018, december 1 - 14:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bőséges választékkal nyílt meg a Kondorosi úton a Reál Alfa áruház. A zömmel magyar termelőktől származó terméket kínáló szupermarketet Nagy István agrárminiszter, Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője és Kujbus Tibor ügyvezető igazgató adta át.

- Egyre inkább garantálja a magyar termék a minőséget, ehhez a Reál üzlethálózat kínálatával nemcsak az arcát, hanem az infrastruktúrát is biztosítja – mondta Nagy István agrárminiszter a Kondorosi úti Reál Alfa szupermarket ünnepélyes átadásán. Hozzátette: a minisztérium szeretné, hogy minél többen vásároljanak minőségi magyar termékeket, ennek elősegítésére hozták létre a nemzeti termékvédjegyet, amely garanciát nyújt arra is, hogy a vásárlók friss és biztonságos élelmiszerekhez jussanak.

- A 21. században zajló globalizáció következtében a magyar kereskedelem is átalakult, egyre fontosabbá vált az értékek megőrzése – hangsúlyozta Simicskó István. Újbuda országgyűlési képviselője szerint a Reálnak köszönhetően lehetőséget kapnak a magyar termelők, hogy kínálatukkal javítsák az ellátás színvonalát.

Kujbus Tibor, a Reál Hungária Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a XI. kerületi ingatlan átalakítására, korszerűsítésére egymilliárd forintot fordítottak. A szupermarkettel ötven munkahelyet teremtettek, mintegy 150 millió forintos árukészlettel indulnak.

Az üzlet eredetileg 1994-ben nyitott mintegy hat és fél ezer négyzetméteren. A Reál Kft. 2011-ben vásárolta meg az ingatlant, amelyben logisztikai központot hozott létre. A raktárközpont Biatorbágyra költözött, így a létesítményt a modern igényeknek megfelelő szupermarketté alakították. Az áruházban mintegy 15 ezer terméket kínálnak, ezen belül több mint ötszázféle bort.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elbúcsúztak Tauber Zoltántól  

Örök nyugalomra helyezték Tauber Zoltánt, Magyarország első paralimpiai bajnokát, kerületünk lakóját. A temetésen családja, barátai és tisztelői mellett részt vett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az önkormányzat nevében László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester búcsúztatta a parasport hazai úttörőjét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.