Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Magyar tojástérkép turistáknak

Újbuda   |   2015, augusztus 27 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sátor Dénes ötletes megoldást talált ki a nagyvárosi tájékozódás egyszerűbbé tételére. Elasztikus, tojás formájú, vízálló térképén kézszorításra lufiként kiemelkedik, jobban láthatóvá válik a keresett városrész, utca. Egyszerű, zseniális, elpusztíthatatlan – de jó, hogy magyar!

A fiatal magyar dizájner elasztikus anyagból készült, levegővel töltött gumitojására bármilyen tetszőleges város képét rá lehet nyomtatni. A prototípuson persze Budapest utcái láthatóak.

A tojástérkép nem csak a formája miatt különleges, rengeteg előnyös tulajdonsága van.

- Lehet zoomolni vele.

Minél jobban megszorítjuk, a szabadon maradó felületen annál több, részletesebben látható információ jelenik meg.

- Eltérő színnel jelölt kerületek.

A tájékozódást segíti még az is, hogy Sátor Dénes egységes ikonokat alkalmaz a közlekedési eszközök, főbb épületek, intézmények, látványosságok megjelölésére (múzeumok, hotelek, fürdők, kórház, posta, parkok stb.).

- Városnézéshez a legegyszerűbb, praktikus eszköz.

A gyűrődő papírtérkép hajtogatásához türelem és hely kell, az okostelefonoknál a térerő mellett az akkumulátor töltöttségére is folyamatosan figyelni kell. Ezeket a „macerákat” elfelejthetjük, ha zsebünkben a tojástérkép.

- Elnyűhetetlen.

Vízálló anyagból készült, leejthetjük, ráléphetünk, ráülhetünk – semmi baja nem lesz.

- Jókedvre derít.

Nem csak az ötlet jópofa, stresszlabdának is használhatjuk, ha eltévedünk…

A siker első lépcsőjét jelentheti, hogy a neves online szaklap, a designboom is felfigyelt a prototípusra. http://www.designboom.com/design/egg-map-denes-sator-08-25-2015/

Újbuda/vs.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.