Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Magyarország most példát mutat

Újbuda   |   2016, szeptember 29 - 11:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Úgy tűnik, bár a mai Európa gazdag, az illegális bevándorlás okozta problémák megoldásának tekintetében, a válság megakadályozásában tehetetlen – mondta Simicskó István a Demokratának.

Európa számára ez talán a XXI. század legnagyobb kihívása lesz. A kontinens, amelyben keresztény értékeink, kultúránk, történelmünk és hagyományaink gyökereznek, ma hitében gyakorlatilag megrendült. A honvédelmi miniszter a Demokrata szeptember 28-i számában megjelenő interjúban beszélt a migránsválságról, az unió védelmi rendszerének meggyengüléséről, a tízéves periódust felölelő Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról és arról is, felkészült-e hazánk a korszerű eszközöket is bevető embercsempészekkel szemben.

– A magyar emberek történelmünk során, de egyéb helyzetekben is már jó néhányszor helytálltak. Bebizonyították, hogy nemzeti összetartozásunk és összefogásunk a bajban milyen erős, ezzel is példát mutatva közvetlen környezetünknek és a világnak. Minden eddiginél nagyobb összefogásra és együttműködésre van most szükség – mondta az október másodikai népszavazás kapcsán Simicskó István.

forrás:demokrata.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.