Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

MagyarVista Social Club a B32-ben

Újbuda   |   2016, április 5 - 10:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A MagyarVista Social Club adott koncertet „A Világ és a Zene” című sorozat részeként a B32-ben március 31-én. A zenekar vendége volt Pál István Szalonna és néhány népzenész társa.

A MagyarVista Social Club célja, hogy tágítsa a kulturális határokat zeneileg. – Olyan könnyűzenét próbálunk létre hozni, ami idevalósi matériából építkezik. Népzenét dolgozunk fel, olyat, ami sokféle irányba, mélységig megy el - mondta Németh Ferenc a zenekar vezetője, aki a táncház mozgalom elején volt tinédzser és saját bevallása szerint akkoriban főként rockzenét hallgatott. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy olyan zenét kéne szerezni, ami ugyan rock, de nem angolszász, hanem hazai gyökereken alapul. A Magyar Vista Social Clubban a legkülönfélébb stílusok elismert képviselői álltak össze, hogy saját szerzeményeken keresztül találkozhasson a jazz, a pop, a rock, a latin, a blues és a folk. Az ebből kialakult crossroads mentén utazhatott a hallgatóság a műfajok között, amelyben ezúttal segítségükre volt a nagysikerű Felszállott a Páva tehetségkutató műsor állandó zenei felelőse, Pál István Szalonna virtuóz hegedűjátéka is. - Számomra az a legérdekesebb, hogy a raggie-től kezdve a bosa nován, rock zenén keresztül a világzenéig, az autentikus népzenéig, ennyi ennyi zenei találkozik és mutat egységes képet. Azaz újfajta zenei világ születik azáltal, hogy mindenki hozzáteszi a maga műfaját, stílusát – mondta Szalonna, aki eddig rajongóként, a nézői padsorokból követte az együttes pályafutását, és most került sor először arra, hogy együtt is zenéltek a színpadon. A koncertet végül egy táncház zárta, amelyhez Pál István Szalonna és népzenész társai húzták a talpalávalót.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.