Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Már szombaton gyereknap volt a kerületben

Újbuda   |   2017, május 29 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétvégén a kerület számos pontján tartottak gyereknapot. Már szombaton minden szülő, nagymama és nagypapa a gyerekeket ünnepelte, a sort a Bikás parki rendezvény zárta vasárnap.

Kelenvölgyben a mókáról és az örömről szólt május utolsó szombatja. Ekkor avatták fel a Bazsalikom kerti új játszóteret, amelyet lufi felengedés után vehettek birtokba a gyerekek. Wenderné Pirigyi Katalin önkormányzati képviselő az avatón hangsúlyozta, ezek az események a helyi közösség összekovácsolódását szolgálják. Csernus László képviselő az önkormányzat családbarát politikájáról beszélt, és hogy idén két napig is ünnepelhettek a gyerekek. A lufik felengedésében Hoffmann Tamás polgármester segített a gyerekeknek, majd elmondta, Kelenvölgyben nemrég egy másik játszóteret is átadtak a Kék-tónál.

A Bazsalikom és Alabástrom utca sarkánál, a könyvtár mögötti területen tartott gyereknapi rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek, a színpadon fellépett a Csipet csapat is.

Őrmezőn is a gyerekekről szólt a szombat, az „Edd meg, amit sütöttél” program a Refomrátus Közösségi Házban zajlott. A gyerekek és szüleik saját készítésű pizzákat ettek. A Cirmos ligetben számos más program várta az érdeklődőket, volt szabadtéri sütés-főzés, bográcsozás és kézműves foglalkozás is, szülők és gyerekeik pedig együtt játszottak. Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő is vonatozott kislányával, majd közösen készített és evett pizzát a gyerekekkel.

A gazdagréti szabadtéri rendezvény részeként idén is felavatták az új tappancsfalat, ahol Király Nóra alpolgármester oklevelet adott a gyermekük talpnyomát megörökítő szülőknek. Elmondta, legkisebb lányának tappancsa a Gazdagréti Közösségi Ház falát díszítette néhány éve.

A kulturális intézmény körül sok tetovált és kampó kezet viselő kalózlányt és kalózkapitányt lehetett látni. - A gyerekek mindent felforgattak, hogy rátaláljanak az elásott kincsre a Kedvcsinálók társulatának Kalóz Kaland produkciójának keretében – mondta Vonsik Vivien, a közösségi ház vezetője.

T.  K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.