Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

#MARADJOTTHON Hajnóczy Somával

Újbuda   |   2020, április 30 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok is megosztotta gondolatait.

Lényegében én is csak akkor mozdulok ki, ha muszáj. Van két kilencven éves nagymamám, akiket nagyon szeretek, és akikre nagyon kell vigyázni, ezért ha kimozdulok, az főleg azért van, hogy őket segítsem.

A bezártság megadta a lehetőséget, hogy új műsorokon, produkciókon, videókon gondolkodjak. Ez egy művészileg gyümölcsöző, alkotó időszak lett nekem. Tulajdonképpen elég frusztráló ez a bezártság, de igyekszem a jó oldaláról megfogni. Meglepően sokat mosom a kezem, több időm van olvasni és jókat főzök, amire korábban nem volt időm.

Tudom, hogy ez a helyzet borzasztó. Nekem is lemondták fél évre az össze műsoromat, gyakorlatilag nincs munkám, de lényeges, hogy ne keseredjünk el. Most a lelassulás időszaka van, becsüljük ezt meg. Ha a családunkkal lehetünk, legyük azért hálásak, ha végre pihenhetünk egy kicsit, akkor pedig azért. A legtöbben nem így képzelték el ezt az évüket. Én sem. De a helyzet most adott, így szerintem a legfontosabb, hogy lássuk a pozitív oldalait. Idővel vége lesz. És újra együtt fogunk iszogatni a barátokkal.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.