Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. szombat, Jusztina

Második világháborús bombát találtak a Kamaraerdőben

Újbuda   |   2016, június 7 - 13:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második világháborús bombát találtak a Kamaraerdőben kedden - tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t. Lakossági bejelentés alapján egy amerikai légibombát találtak, amelynek fenékgyújtója éles, ezért a tűzszerészi vizsgálat idejére 500 méter sugarú körben lezárták a környéket. A kiürítés az üdülőket és a szabadidejüket a parkban töltőket egyaránt érinti, a munkálatok idejére leállították a budaörsi repülőtér forgalmát is.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, a helyszínen minden az előírt protokoll szerint halad, folyik a terület kiürítése. A Kamaraerdei út elejénél talált bombánál a tűzszerészek először azonosították a típust és az állapotát, majd meghatározták, hogy mekkora sugarú körben kell a kiürítést megoldani. A rendőrség az érintett területen mindenkit felkért a helyszín, illetve épület ideiglenes elhagyására.
A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség a BKK-tól buszt és ásványvizet biztosított a helyszínen. A terület kiürítése és zárása után hatástalanítják a tűzszerészek a bombát, ezt követően térhetnek vissza otthonaikba az emberek.
Kisdi Máté tájékoztatása szerint amennyiben a hatástalanítás hosszabb időt venne igénybe, XXII. kerületi iskolában tudják elhelyezni a lezárt terület lakosait.
Újbuda/MTI

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.