Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Másodszor ülésezett a Közbiztonsági Tanács

Újbuda   |   2015, február 12 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat költségvetéséről tárgyaltak legutóbbi ülésükön a Közbiztonsági Tanács résztvevői. Elhangzott, hogy a tervezetben nincs óriási visszaesés az előző évihez képest, ellenben több forrásra sem lehet számítani. Egyebek mellett idén is folytatódik a drogprevenciós előadássorozat, illetve tovább fejlesztik és bővítik a közterületi kamerarendszert.

Idén második alkalommal ült össze a közbiztonsági tanács. Az önkormányzat, a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet valamint a katasztrófavédelem közös fórumának első napirendi pontja az önkormányzat költségvetése volt, melyről február 19-én szavaz a képviselőtestület. - Bevételeink csökkentek, kevesebb forrást kapunk az államtól, valószínűleg a fővárosban is lesznek megszorítások - nyilatkozta Király Nóra, közbiztonságért felelős polgármester-helyettes, aki szerint nem voltak könnyű helyzetben a költségvetés készítésekor, de az intézmények vezetői együttműködők és megértők voltak.

Az idei büdzsé várhatóan biztosítja, hogy a megkezdett drogprevenciós előadássorozat eljusson minden kerületi iskola hetedik és nyolcadik osztályába, valamint folytatódik a közterületi kamerarendszer fejlesztése is. 2015-ben húsz-harminc térfigyelővel bővülhet a rendszer. Az alpolgármester kiemelte, Gazdagréten bekameráznák a felső szerviz utat, a lakókat pedig a külső parkolók használatára ösztönöznék. - A házak, lépcsőházak előtt szabálytalanul parkoló autók akadályozhatják a katasztrófavédelmet, tűz esetén pedig akár emberéletbe is kerülhet, ha a mentést először autóelszállítással kell kezdeni – mondta.

Pócsik Attila, a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szakmailag is indokoltnak tartja a távolabbi parkolók használatát, mivel az emelőkosaras járművek és tűzoltó autók helyigénye lényegesen nagyobb a személyautókénál. A témáról hamarosan lakosságot informáló kampány indul a kerületben.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.