Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Matematika az én világomban

Újbuda   |   2018, március 12 - 16:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent II. János Pál Iskolaközpont még tavaly nyáron nyerte el az Erasmus+ program Matematika az én világomban pályázatát, a résztvevők már több szakmai egyeztetésen is túl vannak. A projekt lényege a matematika hétköznapi összefüggések szerint megfogalmazása és oktatása.

A projekthez kapcsolódó első nemzetközi találkozón a Szent II. János Pál Iskolaközpontból Gintner Neszta tanító és Papp Ágnes Veronika tanár vett részt az angliai Tavistockban, ahol nemcsak a projekt előkészítésére és az ismerkedésre került sor, hanem bepillanthattak két helyi iskola munkájába. A projekt második nemzetközi találkozóját január közepén tartották, ezúttal Hatvani Virág igazgatóhelyettes és Papp Ágnes Veronika szaktanár közreműködésével. A találkozón elbírálták egy korábbi nemzetközi logópályázat terveit; Bauer Blanka, a Szent II. János Pál Iskolaközpont 6. b. osztályos tanulója harmadik helyezett lett munkájával.

A magyar résztvevők a kötelező szakmai munka mellett ellátogattak az iskolaközpont spanyol partnerintézményébe, az arahali Maestro José Rodrígues Aniceto Óvoda és Általános Iskolába, ahol bepillanthattak a helyi matematikaoktatásba. „A diákok fidget spinnerrel számoltak törteket, közösen főztek, nemzetközi utazásokat terveztek internet segítségével és a nálunk is népszerű tangram játékot is felhasználták. Sok színes ötlet a tanárainkat is megihlette – írta beszámolójában Papp Ágnes Veronika.

A projekt során a matematikát a hétköznapi összefüggések szerint fogalmazzák meg, például szerepel a tananyagban a bevásárlás, a közlekedés, illetve egy edzésterv összeállítása is.

- Szeretnénk megerősíteni a matematika használhatóságát, leépítenénk azt az előítéletet, miszerint „én sem voltam jó matekból, tehát a gyerekemnek sem fog menni”- áll a beszámolók egyikében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.