Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Matériák, élek, szélek, sarkok

Újbuda   |   2019, április 18 - 11:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

MINDIG OTT LÉVŐ címmel nyílt meg Erdélyi Gábor festőművész kiállítása a B32 Kultúrtér és Galériában április 17-én.

Erdélyi Gábor festőművész a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán végzett. Munkáját több díjjal is elismerét, köztük az Amerikai Corvina Alapítvány, a Walz Alapítvány és a Barcsay Alaptvány díjával valamint a Derkovits-ösztöndíjjal. Erdélyi az 1990-es években kezdte művészi pályáját, kiemelkedő alkotója generációjának. Redukált, monokróm jellegű festményei mellett "selyemfestmények” készítésével foglalkozik. Művészetének alapkaraktere az elegáns, visszafogott, finom alkotásmód, a hűvös, megbontatlan, sík felületek alkalmazása.
A B32 Galériában és Kultúrtérben látható képei készítésekor az élek, a szélek és a sarkok foglalkoztatták  művészt. A B32 Galéria és Kultúrtérben látható kiállítást május 10-ig látható.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A panellakások lehetnek az idei albérletszezon slágerei

Az ingatlan.com kínálatában országszerte több mint 11 ezer 100 négyzetméteresnél kisebb kiadó lakás volt július közepén. A budapesti garzonok átlagos bérleti díja júliusban 140 ezer forint volt, a paneleké 125 ezer forint. Debrecenben a garzonok átlagára 80 ezer, a paneleké 90 ezer forint, Győrben ugyanez 100 ezer és 58 ezer forint.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.