Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő

Még egy nap a felvételi ponthatár ismertetéséig

Újbuda   |   2019, július 23 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, Budapest mellett Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Egerben, Békéscsabán, Salgótarjánban is tartanak ponthatárváró bulit.

A fővárosi Pont Ott Parti helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusa lesz, ahol este nyolctól kivetítik a ponthatárokat, és számos felsőoktatási intézmény, illetve az Oktatási Hivatal is információs pulttal várja a leendő egyetemistákat, főiskolásokat. A teljes program itt érhető el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.