Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. vasárnap, Miklós

Még egy nap a felvételi ponthatár ismertetéséig

Újbuda   |   2019, július 23 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, Budapest mellett Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Egerben, Békéscsabán, Salgótarjánban is tartanak ponthatárváró bulit.

A fővárosi Pont Ott Parti helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusa lesz, ahol este nyolctól kivetítik a ponthatárokat, és számos felsőoktatási intézmény, illetve az Oktatási Hivatal is információs pulttal várja a leendő egyetemistákat, főiskolásokat. A teljes program itt érhető el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.