Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 18. vasárnap, Ilona

Még egy nap a felvételi ponthatár ismertetéséig

Újbuda   |   2019, július 23 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerda este publikálják a felvételi ponthatárokat, Budapest mellett Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Egerben, Békéscsabán, Salgótarjánban is tartanak ponthatárváró bulit.

A fővárosi Pont Ott Parti helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusa lesz, ahol este nyolctól kivetítik a ponthatárokat, és számos felsőoktatási intézmény, illetve az Oktatási Hivatal is információs pulttal várja a leendő egyetemistákat, főiskolásokat. A teljes program itt érhető el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztus 20. - forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni  

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.