Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

Megállapodás a Műegyetem és a MAVIR között

Újbuda   |   2017, október 11 - 09:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hosszú távra szóló megállapodást kötött nemrég a Műegyetem a MAVIR-ral. Az együttműködés célja, hogy a közösen nyújtsanak lehetőséget a hallgatóknak az oktatás és a kutatás-fejlesztés területén a műegyetemi feladatok elvégzéséhez, valamint a szakmai gyakorlathoz.

„A Műegyetem ipari kapcsolatainak fontos pillérei az együttműködési megállapodások, amelyek nemcsak azt eredményezik, hogy a gyakorlat igényei beépülnek az oktatási tananyagba, hanem a kölcsönösség elve alapján az ipari cégek is megismerhetik tehetséges hallgatóinkat, akik magas szintű és piacképes tudással rendelkeznek”– hangsúlyozta Józsa János, a BME rektora az ünnepélyes keretek között aláírt hosszú távú együttműködéssel összefüggésben. Hozzátette: az egyetem tanszékein zajló K+F tevékenység eredményei jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdasági élet szereplőinek versenyképességéhez.

„A villamosenergia-iparág jelentős változás előtt áll, amelyben jól képzett és komplex tudású szakemberekre van szükség. A MAVIR elkötelezett abban, hogy nemzetközi színvonalú háttérrel biztosítsa az egyetemi hallgatók speciális képzését. Célunk az azonnal hasznosítható elméleti és gyakorlati tudással rendelkező szakmai utánpótlás biztosítása” – mondta el Csomai Kamilla, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. vezérigazgatója.

Az együttműködési megállapodást aláírták Józsa János, a BME rektora, Barta-Eke Gyula, a BME kancellárja, Csomai Kamilla, a MAVIR Zrt. vezérigazgatója, Herczeg Sándor, a MAVIR Zrt. vezérigazgató-helyettese. Fotó: bme.hu

Az együttműködés értelmében a MAVIR lehetőséget biztosít a hallgatók szakmai gyakorlatához, támogatja a BME ösztöndíj programjait (PhD, MSc, kutatói ösztöndíjak), a hallgatók szakdolgozatait, diplomaterveit, mind szakmai tudással, mind speciális eszközök biztosításával. Ezeken túlmenően a cég támogatni szeretné a Műegyetem hallgatói csoportjainak – szakkollégiumok, önálló kutatás-fejlesztési kezdeményezések, projektek keretében történő – elméleti és gyakorlati szakmai munkáját. A megállapodás célja: a MAVIR szakember utánpótlásának elősegítése a szakmai kapcsolatok bővítésével, az oktatás villamosenergia-iparág specifikus képzésének támogatásával, valamint kutatások elindításával.

A megállapodás kitér arra is, hogy a MAVIR és a BME érdekelt lehet a szakmai kapcsolatokat tovább mélyítő jövőbeli közös pályázatok kidolgozásában és benyújtásában.

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.