Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szerda, Vendel

Megújult a Lágymányosi Polgárőrség

Újbuda   |   2017, május 10 - 09:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tisztújító közgyűlést tartott és új tisztségviselőket is választott a Lágymányosi Polgárőr Egyesület április 23-án. A szervezet vezetése kiemelt feladatként határozta meg a polgárőrség együttműködését a katasztrófavédelemmel. A közgyűlésen megszavazott változtatásokat május 9-én jegyezte be a bíróság.

Bulyáki Bálint, a Lágymányosi Polgárőr Egyesület új elnöke több mint 10 éve él Újbudán. Fontos számára mások megsegítése, ezért is csatlakozott polgárőrként a testülethez 2013-ban. A Lágymányosi Polgárőrség - a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport tagjaként - a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal való szoros együttműködésen túl a jövőben kiemelt feladatként kezeli a katasztrófavédelmi-, valamint polgári védelmi feladatokat.

A polgárőrségben jelentős szerepet kap a bűnmegelőzési célú lovas járőrszolgálat, amely olyan helyekre is eljut, amelyek gépjárművel nehezen megközelíthetők, mint például Kamaraerdő és környékén.

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület a lagymanyos@bpsz.hu e-mail címen várja azok jelentkezését, akik kerületiként elhivatottságot éreznek, hogy szervezett keretek között tegyenek környezetük biztonságáért.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Romló járványhelyzet - Kökény Mihály volt miniszter- Negyedóra

A maszk, a távolságtartás és a teszt most is nagyon fontos - állítja Kökény Mihály orvos, volt egészségügyi miniszter a Coviddal kapcsolatban - Hozzátéve, hogy az oltás valóban hatékony eszköz a védelemhez, akik nem oltatták be magukat nagy és felesleges veszélynek teszik ki magukat. Magyarország sajnos visszacsúszott az átoltottsági listán, ezért is elengedhetetlen, hogy mindenki óvatos legyen.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.