Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Megújult a Sasadi Óvoda udvara

Újbuda   |   2018, október 31 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Biztonságossá vált és sok új játék­elemmel gazdagodott a Sasadi Óvoda hátsó udvara. Az 52 millió forintból létesült modern óvodai játszóteret október 24-én adták át a gyerekeknek.

Az átadáson megjelent szülőket, gyerekeket és meghívott vendégeket Pócsné Hermanics Mária intézményvezető köszöntötte. Mint mondta, az óvoda hátsó udvara mindig is nagyon népszerű volt mind a kicsik, mind a felnőttek körében, a felújítással pedig biztonságosabbá is vált. A teljes játékteret gumiszőnyeggel borították, így minden évszakban használhatóvá vált a terület. Ezen túlmenően izgalmas mászófal, hinta, biciklipálya, nagy kiterjedésű füves és napos rét, a meleg évszakokban pedig párakapu javítja a gyermekek közérzetét a Sasadi Óvodában.
Simicskó István országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos megköszönte az intézmény dolgozóinak és a szülőknek is, hogy ötleteikkel segítették egy ilyen izgalmas játszóudvar létrejöttét. Kiemelte, hogy a közösségépítés egyik fő állomása az óvoda, és fontosnak tartja, hogy a pedagógusok és a szülők közösen hozzanak olyan döntéseket, amelyek a jövő generációjának előnyére válnak.
– Számunkra a gyerekek jóléte és jövője az első, így az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni, hogy segítsen az oktatási intézményeknek komfortosabbá válni – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Újbuda ezért is fejleszti ilyen jelentős mértékben a kerületben található óvodák infrastruktúráját, növeli biztonságukat, és sokat tesz azért is, hogy az itt nevelkedő gyermekek közérzete és egészsége minél jobb legyen.
A kerületben folyamatosan újulnak meg a gyermekintézmények, hamarosan átadják az új épületrésszel kibővített és teljesen felújított Gazdagréti Óvodát is – mondta Hoffmann Tamás. Újbuda polgármestere hangsúlyozta: a Sasadi Óvodában már az elmúlt években is komoly fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat. Megújult az épület energetikai rendszere, környezetbarát megoldásokkal és napelemekkel csökkentették az energiafelhasználás költségét, itt is bevezették a Menza Kártya rendszert, és zöldfalat is kialakítottak a lépcsőházban.
Az új udvar tervezésénél külön hangsúlyt fektettek a sportolási lehetőségek bővítésére. Többfunkciós focipályával, valamint kosárpályával igyekeznek megszerettetni a gyerekekkel ezeket a sportágakat. Az önkormányzat felkérte a BEAC sportegyesületet, hogy tanítsák meg a gyerekeknek a kosárlabdázás alapjait, ők pedig szívesen vállalták a feladatot.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.