Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Megújult a Sasadi Óvoda udvara

Újbuda   |   2018, október 31 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Biztonságossá vált és sok új játék­elemmel gazdagodott a Sasadi Óvoda hátsó udvara. Az 52 millió forintból létesült modern óvodai játszóteret október 24-én adták át a gyerekeknek.

Az átadáson megjelent szülőket, gyerekeket és meghívott vendégeket Pócsné Hermanics Mária intézményvezető köszöntötte. Mint mondta, az óvoda hátsó udvara mindig is nagyon népszerű volt mind a kicsik, mind a felnőttek körében, a felújítással pedig biztonságosabbá is vált. A teljes játékteret gumiszőnyeggel borították, így minden évszakban használhatóvá vált a terület. Ezen túlmenően izgalmas mászófal, hinta, biciklipálya, nagy kiterjedésű füves és napos rét, a meleg évszakokban pedig párakapu javítja a gyermekek közérzetét a Sasadi Óvodában.
Simicskó István országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos megköszönte az intézmény dolgozóinak és a szülőknek is, hogy ötleteikkel segítették egy ilyen izgalmas játszóudvar létrejöttét. Kiemelte, hogy a közösségépítés egyik fő állomása az óvoda, és fontosnak tartja, hogy a pedagógusok és a szülők közösen hozzanak olyan döntéseket, amelyek a jövő generációjának előnyére válnak.
– Számunkra a gyerekek jóléte és jövője az első, így az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni, hogy segítsen az oktatási intézményeknek komfortosabbá válni – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Újbuda ezért is fejleszti ilyen jelentős mértékben a kerületben található óvodák infrastruktúráját, növeli biztonságukat, és sokat tesz azért is, hogy az itt nevelkedő gyermekek közérzete és egészsége minél jobb legyen.
A kerületben folyamatosan újulnak meg a gyermekintézmények, hamarosan átadják az új épületrésszel kibővített és teljesen felújított Gazdagréti Óvodát is – mondta Hoffmann Tamás. Újbuda polgármestere hangsúlyozta: a Sasadi Óvodában már az elmúlt években is komoly fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat. Megújult az épület energetikai rendszere, környezetbarát megoldásokkal és napelemekkel csökkentették az energiafelhasználás költségét, itt is bevezették a Menza Kártya rendszert, és zöldfalat is kialakítottak a lépcsőházban.
Az új udvar tervezésénél külön hangsúlyt fektettek a sportolási lehetőségek bővítésére. Többfunkciós focipályával, valamint kosárpályával igyekeznek megszerettetni a gyerekekkel ezeket a sportágakat. Az önkormányzat felkérte a BEAC sportegyesületet, hogy tanítsák meg a gyerekeknek a kosárlabdázás alapjait, ők pedig szívesen vállalták a feladatot.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.