Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Megvannak a 2018-as felvételi pontszámok

Újbuda   |   2018, július 12 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Aki szeretné, már megnézheti az e-felvételi rendszerében az egyetemi jelentkezéshez kapott felvételi összpontszámait. A ponthatárok közzététele július végén várható.

A jelentkezési hely neve melletti "pontszám" oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Ilyen részeredmény alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba); mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.

A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a "Mindent megmutat" link segítségével pedig egy kattintással jeleníthető meg az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete. A táblázat felett, a "Pontszámítás indoka" sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény.

forrás: eduline.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.