Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 9. csütörtök, Erhard

Megvolt az egyházi vezetők újévi fogadása

Újbuda   |   2016, február 1 - 10:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 28-án tartották az önkormányzat Zsombolyai utcai épületében az egyházi vezetők újévi találkozóját. Az eseményre Hoffmann Tamás polgármester hívta meg a kerületben működő felekezetek képviselőit és a közfeladatok ellátásával foglalkozó egyházi intézmények, iskolák, óvodák vezetői. A résztvevők felelevenítették az elmúlt év eseményeit és megbeszélték idei feladataikat.

Minden évben összegyűlnek a kerületi egyházi vezetők azzal a céllal, hogy átbeszéljék terveiket, ápolják és építsék egyházi kapcsolataikat. Az idei eseményen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter és felhívta a figyelmet az európai keresztény-zsidó értékeken alapuló kultúra és hagyományvilág megerősítésére. Szerinte a migráns ügy olyan kihívást eredményezett, amelyről még nem tudni hova vezet, ugyanakkor veszélyeket rejt magában. Az egyházi iskolák nevelői szerint ez a téma a diákságot is foglalkoztatja, ezért minél több tényszerű ismeretet adnak át nekik az eligazodáshoz. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő a közösségek, családok széthullásának veszélyeire hívta fel a figyelmet, megköszönte az egyházak tevékenységét, amit e folyamatok megfordításáért végeznek. Hoffmann Tamás polgármester úgy véli, Újbuda a béke szigete, a fővároshoz és az ország más részeihez képest szerencsés helyzetben van, amit szerinte meg kell becsülni.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Napi online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség  

Élsportolókat, közéleti személyiségeket, influenszereket, testnevelőket, edzőket és egyetemi hallgatókat fog össze a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) április elején induló kampánya, amely a koronavírus által okozott extrém helyzetre igyekszik hatékonyan reagálni. A program részeként az MDSZ saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végzett sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat, posztokat tesz közzé, amellyel motiválni szeretné a fiatalokat a mindennapi 60 perces testmozgás megvalósítására. A kampányt az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.