Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Mesés gyermeknap a Bikás parkban

Újbuda   |   2018, május 28 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét a Bikás parkban ünnepelte a gyermeknapot Újbuda. Idén tematikája is volt az egésznapos fesztiválnak, több program is a mese köré szerveződött május 27-én. A gyerekeknek jelmezversenyt is hirdettek, miközben rengeteg játék és színvonalas színpadi programok vonzották a tömeget. A rendezvény fővédnökei Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Hoffmann Tamás polgármester voltak.

Mesefigurák, archaikus és modern játékok, bemutatók, árusok lepték el a Bikás park utcáit vasárnap reggel. A kiváló időben rengeteg család érkezett a különleges alkalomra, ahol egészen új zenekarok vállalták a hangulatfelelős szerepkört. A Parno Graszt, a roma világzene hazai éllovasai már délután felpezsdítették a hangulatot, az esti Margaret Island koncertre pedig rengetegen érkeztek.

A nyereményekre pályázó gyerekek idén is szorgalmasan gyűjtötték a pecséteket, teljesítve a feladatokat az állomáshelyeken; közülük sokan értékes ajándékokkal térhetett haza. Hoffmann Tamás polgármester idén is köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, és személyesen adta át a díjakat.

Az önkormányzat szervezetei és egyesületei külön sátrakban várták játékra, kézműves foglalkozásra, zenés programra és sportbemutatókara a gyermekeket. Délelőtt az Erdőfű zenekar tartott gyermektáncházat, délután az Első Puszi zenés előadása szórkakoztatta a legkisebbeket, Horányi Juli pedig hangulatos koncerttel emlékezett vissza a “Bikásban” töltött gyermekéveire.
Az egészséges életmódra és a sportbemutatókra idén is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. Az Újbuda Polgárőr Egyesületnél önvédelmet lehetett tanulni, de volt fitness bemutató, falmászási lehetőség, illetve mindenféle ügyességi játék, Rubint Réka pedig kőkemény edzést tartott a küzdőtérre érkező rajgóinak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.