Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Miénk itt a park!

Újbuda   |   2016, április 25 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavaszváró parkszépítést tartott Újbuda Önkormányzata a Főkert Nonprofit Zrt.-vel együttműködve szombaton a Feneketlen-tónál.

A rendezvényre sok önkéntes, köztük számos fiatal érkezett, hogy közösen ültessenek virágot, cserjéket a tó körüli parkban. Ezen kívül padokat festettek, gyöngykaviccsal szórták fel a járdákat és kisebb javításokat is elvégeztek a játszótéren.

A környezettudatosságra nevelő akcióban részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester is, és fákat ültettek a Feneketlen-tó partján.

Szabó József a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, társaságuk öt éve kezdte el az akciót, amelynek keretében a közterek felújításába bevonják a helyi iskolák tanulóit, valamint a lakosságot is. Szerinte az önkéntes munkát végző fiatalok sokkal inkább magukénak érzik a megszépült parkokat, játszótereket. Ráadásul az akció pozitív hatása az is, hogy kimutathatóan csökkent a rongálások száma az elmúlt öt évben.
Miavecz István, a PPG Trilak vezérigazgatója festéket vitt az önkénteseknek, akik nemcsak a megszokott színekkel kenték le a padokat, hanem élményfestők segítségével, formabontó műalkotást is létrehozhattak a Parkszínpadnál.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.