Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. kedd, Pál

Milyen legyen Újbuda megújuló zöldfolyosója?

Újbuda   |   2021, július 23 - 08:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzatával együttműködésben a helyi lakosok és érdeklődők bevonásával indult el a Déli Körvasút környezetrendezésének és a beruházáshoz kapcsolódó - a Hamzsabégi út Budaörsi út felőli végétől egészen a Dunáig elnyúló – új Újbudai Zöldfolyosó közösségi tervezése.

Mi is az a közösségi tervezés? A tervezés során az érintettek közvetlenül a tervezőkkel léphetnek kapcsolatba, akikkel közösen, több lépcsőben alakítják ki a továbbtervezés alapjait. Erre a kerületben élőknek július 29-től szeptember 8-ig öt alkalommal lesz lehetőségük.

A közösségi tervezés során az Önkormányzat is olyan kérdésekre keresi a választ, mint:
• Hogyan alakítsuk élhető közterekké a környék forgalmas csomópontjait?
• Hogyan tegyük biztonságossá a közlekedést a gyalogosok és kerékpárosok számára?
• Hogyan változzon a Sárbogárdi út és a Dombóvári út kialakítása?
• Hogyan újuljon meg a Hamzsabégi park?
• Milyen funkciót kapjon a leendő Nádorkert vasúti megálló környéke?
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.