Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. szerda, Edina

Mini vb-t szervezett az ELTE-BEAC

Újbuda   |   2014, július 9 - 23:48Nyomtatóbarát változatSend by email
62 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot.

A Mini vb sem múlhatott el meglepetések nélkül: Portugália, Spanyolország és Anglia is továbbjutott csoportjából, ugyanakkor Costa Rica, Algéria és Görögország csapata is sikeresen vette az akadályokat és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Négy pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések, egyetemi, főiskolai, budapesti és újbudai csapatok versenyeztek egymással a vb-trófeáért.

A torna ideje alatt a július 19-31. között megrendezésre kerülő U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot népszerűsítő programokra is sor került. A résztvevő játékosok a magyar válogatott mezbe öltözött csinos segítőktől labdát kaptak és pontosan 19 dekázást kellett végrehajtaniuk. Ezt követően egy belépésre jogosító utalványt, vouchert kaptak, amellyel kilátogathatnak az Eb valamely mérkőzésére.

A torna „meglepetés” győztese Nigéria (NSZK) lett, a döntőben Németország (ELTE-BEAC Futsal) csapatát múlta felül az 1-0-ás mérkőzésen. Harmadik helyen Spanyolország végzett, Hollandiát legyőzve a bronzmérkőzésen.

Aranycipő: Bánk Levente (Nigéria) - gólkirály
Aranylabda: Kiss Gergő (Németország) – legjobb játékos
Aranykesztyű: Nagy László (Nigéria)- legjobb kapus

Újbuda