Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. péntek, Vince, Artúr

Modern album pörgött a Lemezjátszón

Újbuda   |   2018, április 17 - 12:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár már első, 1991-es albumával sikeres lett a Pearl Jam, a B32 Galéria és Kultúrtér Lemezjátszó című sorozatában most nem ezt, hanem a 2009-es Backspacer lemezt hallgatták. Az albumszakértő a 30Y frontembere, Beck Zoli volt.

A rendszeresen turnézó amerikai rockegyüttes, a Pearl Jam megkerülhetetlen része a rock and roll történelemnek, a zenekar várhatóan idén is új albummal jelentkezik. A B32 Galéria és Kultúrtér Lemezjátszó sorozatában a 2009-ben megjelent Backspacer című lemezt hallgatták, a lemezhallgatás mellett ezúttal is sor került beszélgetésre. Az albumról a 30Y zenekear frontembere Beck Zoli elmondta, számára a zenekar őszinte megszólalása különleges, jellegzetes és megismételhetetlen, ráadásul a nyílt és egyszerű szövegű verseket dallamos hangzás kíséri. Úgy véli, talán éppen emiatt annyira népszerű a Pearl Jam Olaszországban, ahol még a punk és a rap is dallamos. Beck saját koncertélményeiről is mesélt, például arról, hogy egy olaszországi kisvárosban tartott Perl Jam koncerten 110 ezer rajongó hallgatta a seattle-i csapatot, egy bécsi Pearl Jam fellépésen pedig még az előtérben vásárolgatott, italozott a közönség nagy része, amikor Eddie Vedder énekes megkezdte a koncertet, mondván unta már magát az öltözőben. Beck Zoli és a műsorvezető, Horváth Gergely azt is kiemelte, hogy a „grunge” stílus leghíresebb alapító zenekarai közül ma már csak a Pearl Jam működik. A 30Y frontembere hazai zenésztársaknak címzett odamondogatással is színesítette az estét, bár inkább csak olyanoknak, akik személyes barátai. Abból a szempontból is kivételes volt ez az alkalom, hogy a felhangzó lemez Beck Zoli sajátja, így ez a Pearl Jam album nem kerül be a tavaly nagy sikerrel bonyolított, és várhatóan idén is megrendezésre kerülő jótékonysági licitálás programjába.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Magazinokat, könyveket kaptak az idősotthon lakói  

A Ringier Axel Springer lapkiadó 52 000 kiadványt adományozott a Fővárosi Önkormányzat által üzemeltetett idősotthonok közel 4000 lakójának. Az Újbudán található Kamaraerdei Úti Idősek Otthonába január 20-án érkeztek a magazinok, folyóiratok, és könyvek azzal a céllal, hogy a pandémia miatt látogatóktól elzárt idősek könnyebben tudják elviselni ezt a nehéz időszakot.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.