Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Motoros nemzedék a Pető Intézetben

Újbuda   |   2018, szeptember 12 - 10:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megvan a Pető Intézet első „motoros nemzedéke”, hiszen ebben a tanévben ballagnak azok a gyerekek, akik hét évvel ezelőtt elsőként vettek részt a Négy kerékről két kerékre elnevezésű rendezvényen.

Idén is sztárokkal motoroztak együtt a Pető Intézet gyerekei. A motoros találkozóval hagyományosan egybekötött tanévnyitón a diákok hetedszer szállhattak át négy kerékről két kerékre. – Ezzel megszületett a Pető Intézet első „motoros nemzedéke” – mondta Császár Claudia fotós, főszervező. Hozzátette: a szelíd motorosok mögött utazó, vadulásra vágyó gyerekeknek minden esztendőben életre szóló élményt nyújt ez a tanévkezdés. – A társadalmi szemléletformálás is fontos aspektusa a rendezvénynek, hiszen remélhetőleg a fogyatékkal élőkkel szembeni toleranciához is hozzájárul – hangsúlyozta a főszervező.
Az eseményen részt vett többek között Harsányi Levente, Kovács István (Kokó), Semmi-Kiss Tünde, valamint az ifjúsági motorbajnok, Számadó Máté is. A Förch Junior Team 11 éves sportolója a Mami Kupa Mini GP kategóriájában a legeredményesebb utánpótlás-versenyző címet szerezte meg.
A tanévnyitó alkalmából nem csak „sima” kétkerekűn lehetett robogni, a több mint száz motor között felvonultak háromkerekű épített trike-ok, chopperek, túragépek is. A nyolc kilométeres túra a szokásoknak megfelelően a Pető Intézettől indult, és az Alkotás út, Márvány utca, Alagút, Lánchíd, Apáczai Csere János utca, Belgrád rakpart, Szabadság híd, Bartók Béla út, Villányi út útvonalat járta végig. A felvonulást a BRFK motoros rendőrei kísérték, és velük tartott egy mentőmotor is a Mentőmotor Alapítvány jóvoltából.
Azoknak a gyerekeknek, akik nem tudtak vagy nem akartak a felvonuláson részt venni, az intézet udvarán ügyességi játékokkal, vezetéstechnikai szimulátorokkal, mini Hungaroringpályával tették vidámabbá az iskolakezdést.
(T. K.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Forgalmi változások már ma  

Újbudát is érintő forgalmi változások várhatóak már mától, az október 23-i ünnepségek miatt. Kövessék figyelemmel az erre vonatkozó információkat és amennyiben megtehetik, válasszák a közösségi közlekedést!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.