Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Mozgásba lendültek hétvégén a gazdagrétiek

Újbuda   |   2015, május 19 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi Sportnapot tartottak a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában május 16-án. A legkisebbeket trambulinnal, biciklis ügyességi pályával várták, a nagyobbak futóversenyen és különböző labdajátékokban vettek részt.

A program célja a mozgás, az együttlét és a közös élményszerzés volt. - Önkormányzati képviselőként nyolc éve dolgozom azon, hogy Gazdagréten jó közösség alakuljon ki. Hogy ez megvalósuljon a családi sportnapok is hozzájárulnak – mondta Király Nóra képviselő.

A rendezvényen a hagyományos sportágakhoz képest igyekeztek játékosabb feladatokat összeállítani a szülőknek és gyerekeknek. A legkisebbek a kézilabda előkészítő játékát, „Senkiföldje” bajnokságot játszották, a nagyobbak partizánlabdáztak, a legnagyobbak pedig kosaraztak és fociztak. Simicskó István sportért felelős államtitkár a tanár-szülő programba kapcsolódva erősítette a tanárok kosárlabdacsapatát. – Nem feltétlenül az eredmény a lényeg, hanem a sportolás és hogy mindenki mozogjon – mondta.

A Családi Sportnapot szervező pedagógusok a kevésbé sportos érdeklődőkre is gondoltak, nekik szólt a Mozgó Planetárium, amelyen közel százötven gyerek vett részt. A kicsik kézműveskedhettek is, a szülőknek pedig az iskola pszichológusa tartott fórumot az iskolai agresszióról – mondta Fretyánné Kozma Éva a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola igazgatója.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.