Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 28. szerda, Szabolcs

MU: Nemzetközi tánckavalkád az L1danceFesten

Újbuda   |   2014, szeptember 9 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Izraeli táncosok előadásai és műhelygyakorlatai, japán, román és észt produkciók, valamint magyar táncosok premierje várja az érdeklődőket szeptember 17. és 21. között az idei L1danceFest rendezvényen Budapesten.

Öt nap alatt négy helyszínen tizenkét előadás, kiállítás, beszélgetések és workshopok várják a kortárs táncfesztivál kedvelőit. A fesztivál célja, hogy olyan itthon még kevésbé vagy egyáltalán nem ismert alkotókat mutasson be, akik egyéni hanggal, letisztult tudással és magas szintű technikai felkészültséggel rendelkeznek. Az esemény fokozatosan alakult át nemzetközi szemlévé, mely már nem csupán az L1-tagoknak és rezidens művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget, hanem neves külföldi fellépők munkáit igyekszik megismertetni a magyar közönséggel.

- Igyekeztem olyan fellépőket meghívni, akiket személyesen ismerek, és akik művészi munkájukkal inspirálóan hatottak rám - mondta Ladjánszki Márta táncos, koreográfus, a fesztivál művészeti vezetője.

Az idei év meghívott országai: Csehország, Észtország, Horvátország, Izrael, Japán, Magyarország, Románia, a fókuszban Izrael áll.

A produkcióknak és workshopoknak egyebek mellett a MU Színház, a Bakelit Multi Art Center, a Jurányi Inkubátorház és a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve a MOM Kulturális Központ ad otthont.

MTI/Újbuda

 Nemzetközi tánckavalkád az L1danceFesten