Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Nagy Digitális Kaland a Grosicsban

Újbuda   |   2018, május 16 - 09:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal rendezte meg a Nagy Digitális Kalandot a a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa és a Vodafone Hungary. A vetélkedőt egyszerre 35 helyszínen, köztük a XI. a Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották. A kerületi iskola tornatermében közel kétszáz, a digitális világ iránt érdeklődő gyerek versenyzet.

Országszerte 35 helyszínen, köztük az Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották a Nagy Digitális Kaland című vetélkedőt május 11-én. A versenyen 3-4. és 5-6. osztályos csapatoknak kellett teljesíteniük a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos, játékos online küldetést. A feladatok megoldására hatvan percük volt, eközben a szülőknek a biztonságos internet használatról tartottak tájékoztatót az iskolában.

A szervezők valamennyi helyszínen kiosztották az első három helyezett csapatnak járó díjakat, mindkét korcsoportban. Mivel a program országos, ezért az egyes helyszíneken elért eredmény a végső eredmény megállapítása szempontjából nem irányadó, azt a feladatok megoldása során elért pontszám alapján határozzák meg. Azonos pontszám esetén az a csapat kerül alacsonyabb sorszámú helyre, amelyik rövidebb idő alatt fejezte be a feladatokat. Az országos eredményhirdetést május 26-án tartják.

A feladatok megoldása itt érhető el:

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.