Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Nagy Digitális Kaland a Grosicsban

Újbuda   |   2018, május 16 - 09:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal rendezte meg a Nagy Digitális Kalandot a a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa és a Vodafone Hungary. A vetélkedőt egyszerre 35 helyszínen, köztük a XI. a Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották. A kerületi iskola tornatermében közel kétszáz, a digitális világ iránt érdeklődő gyerek versenyzet.

Országszerte 35 helyszínen, köztük az Újbudai Grosics Gyula Általános Iskolában tartották a Nagy Digitális Kaland című vetélkedőt május 11-én. A versenyen 3-4. és 5-6. osztályos csapatoknak kellett teljesíteniük a digitális világgal, logikus, algoritmikus gondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos, játékos online küldetést. A feladatok megoldására hatvan percük volt, eközben a szülőknek a biztonságos internet használatról tartottak tájékoztatót az iskolában.

A szervezők valamennyi helyszínen kiosztották az első három helyezett csapatnak járó díjakat, mindkét korcsoportban. Mivel a program országos, ezért az egyes helyszíneken elért eredmény a végső eredmény megállapítása szempontjából nem irányadó, azt a feladatok megoldása során elért pontszám alapján határozzák meg. Azonos pontszám esetén az a csapat kerül alacsonyabb sorszámú helyre, amelyik rövidebb idő alatt fejezte be a feladatokat. Az országos eredményhirdetést május 26-án tartják.

A feladatok megoldása itt érhető el:

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.