Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 15. vasárnap, Valér

Nemzeti konzultáció a családokról

Újbuda   |   2018, november 30 - 18:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A magyar kormány a gyermekek születését és támogatását tartja legfontosabb feladatának, ezért vezették be egyebek mellett a családi adórendszert, a gyed extrát és az otthonteremtési kedvezményt, a CSOK-ot is – mondta újbudai sajtótájékoztatóján Simicskó István.

A kerület országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy jelenleg Brüsszelben és több európai országban nem a gyermekvállalás ösztönzésében látják a megoldást a kontinens demográfiai problémáira, hanem a bevándorlás elősegítésében.

A politikus hangsúlyozta: a magyar kormány a gyermekes családokra szeretné alapozni a jövőt, és elkötelezett abban, hogy Magyarország családbarát ország legyen. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is, amelyre december 21-ig várják a válaszokat.

A nemzeti konzultációs kérdőíven tíz eldöntendő kérdés szerepel. Többek között arra várnak választ, hogy a megkérdezettek egyetértenek-e azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni. A válaszadóktól azt is megkérdezik, hogy szerintük kapjanak-e alaptörvényben rögzített védelmet a családoknak járó költségvetési támogatások.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ingyenes az MNB bankjegyfelismerő applikációja  

Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy. Kiemelte, majdnem 500 millió bankjegy van forgalomban Magyarországon, ebből pedig kevesebb mint ezer lehet a hamis. Az MNB bankjegycsere programjának része a ForintApp alkalmazás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.