Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. vasárnap, Elemér

Népszerű a könyvautomata

Újbuda   |   2018, május 10 - 10:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már hét POKET könyvautomatát helyeztek ki nagy budapesti közlekedési csomópontokon a mások mellett Vecsei H. Miklós színművész, költő nevével fémjelzett Sztalker Csoport kezdeményezésére. A Móricz Zsigmond körtérre az elsők között érkezett meg a kortárs és klasszikus irodalmi műveket terjesztő szolgáltatás, amelyet Újbuda Önkormányzata is támogatott.

Az olvasást népszerűsítő POKET-et Újbuda polgármestere is kipróbálta, Szerb Antal Utas és holdvilág című klasszikus regényét választotta elsőként a körtéren elhelyezett automatából. Hoffmann Tamás örömét fejezte ki, hogy a kerület ismét egy fontos kezdeményezés elindulásában segíthetett. Hozzátette: a jövőben is szeretné, ha ilyen jellegű projekteket nemcsak elviekben, de anyagilag is komolyan támogathatna az önkormányzat, hiszen ezek valóban eljutnak az emberekhez, felkeltik érdeklődésüket, és kedvüket is lelik bennük.
Gyakran hallani, hogy fogyatkozik a nyomtatott könyvek olvasóközönsége, különösen ami a fiatalokat illeti. Ehhez képest az egész fővárosban hamar újra kellett tölteni a POKET-eket – és azóta is gyakorlatilag minden nap szükség van erre –, olyan népszerűnek bizonyultak az ötféle jó könyvet olcsón, 990 forintért árusító automaták.
– Reméljük, hogy ez nem csupán az újdonság erejének tudható be – fűzte hozzá Hoffmann Tamás. Szerb Antal, Krúdy Gyula vagy Esterházy Péter művei örök érvényűek, fiatalok és idősek egyaránt szívesen olvassák őket.
Minden egyes automata egy-egy budapesti kulturális intézmény nevét viseli – a körtéren lévő a Radnóti Miklós Színházét –, egy nyolcadik POKET pedig egy mikrobuszban járja majd a nyári fesztiválokat.

(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.