Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Néptánc flashmob a Gárdonyi téren

Újbuda   |   2017, június 6 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Néptáncosokkal telt meg egy villámcsődület erejéig a Gárdonyi tér június 2-án. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Újbuda Önkormányzata és testvértelepülései valamint a Fonó Budai Zeneház közös programjain határon túli magyar táncosok vettek részt.

A Nemzeti Összetartozás Napjára idén a Marosvásárhely-Nyárádszeredáról származó Bekecs Néptáncegyüttes és a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes érkezett Újbudára, és mutatkozott be először a Gárdonyi téri flashmobon, majd másnap a néptáncgálán. A rendezvény házigazdája Berecz István, a Fonó Budai Zeneház művészeti vezetője szerint a közös tánc mindig öröm, a határon túli magyarok pedig elszigeteltségük miatt jobban őrzik hagyományaikat. Úgy véli, ezek a derűs találkozások, közös táncok életre szóló barátságokat eredményeznek. A kétszeres aranysarkantyús táncos szerint fenn kell tartani a kapcsolatot a határon túli magyarokkal.

A Gárdonyi téren táncolók messziről vonzották a közönséget, azonban a flashmob csupán beharangozója volt az ünnepnek.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.