Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Nevet váltott a BME Munkavédelmi és Továbbképző Központja

Újbuda   |   2017, július 19 - 10:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új néven és új feladatkörökkel folytatja tevékenységét a BME Munkavédelmi és Továbbképző Központja. Mostantól KJK Műszaki Továbbképző Központ néven tervezik a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szakmérnöki képzésének megújítását ipari partnerek bevonásával - írja a bme.hu.

A névváltoztatást a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar (KJK) egyre bővülő és egyre szélesebb területet lefedő szakirányú továbbképzési palettája indokolta. A Műszaki Továbbképző Központ a korábban gondozott munkavédelmi szakmérnöki képzés teljeskörű lebonyolítása mellett átvette a KJK tanszékeitől az egyes további kari szakmérnöki képzések adminisztratív és szervezési feladatait is.

Koch Mária igazgató elmondta, egy adott rész- vagy szakterület szűkebb, koncentráltabb ismeret- és kompetencia-fejlesztésének lehetőségét biztosítják a szakirányú továbbképzéseik. A képzések tematikája jól alkalmazkodik a gazdasági szféra igényeihez és gyorsan módosítható a munkaerőpiac változásaihoz.

A Műszaki Továbbképző Központ munkatársai a létező kari képzések szervezésén túl a képzési portfólió megújításán is dolgoznak, amelyben a KJK ipari partnereivel működnek együtt. - A naprakész piaci igényeket kielégítő, népszerű szakterületekre koncentráló szakok létrehozására törekszünk – tette hozzá a központ igazgatója.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.