Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. kedd, Vendel

Nőnap virággal és muzsikával

Újbuda   |   2016, március 11 - 10:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerületszerte teltházasak voltak a nőnapi rendezvények a 60+ program keretében. Idén a virág és az ünnepi műsor mellet Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész CD-jét is ajándékba kapták Újbuda szépkorú hölgyei.

Öt közösségi ház valamint az Újbudai Szenior Programközpont is csatlakozott idén az újbudai nőnapi ünnepségsorozatba. Az önkormányzat üléstermében rendezett ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester köszönte meg a hölgyek egész éves odaadó gondoskodását és családjaikért tett áldozatos munkát. Örömmel nyugtázta, hogy erős, összetartó közösség jött létre Újbudán, amelynek a tagjai egymásra is számíthatnak.

Nőnapi ünnepi helyszín volt az albertfalvi, az őrmezei, a kelenvölgyi, a gazdagréti valamint a Kelen Civil Közösségek Háza is, melyek mindegyike nagy érdeklődést jelzett. - Idén több mint 600 szépkorú hölgyet tudtunk felköszönteni – mondta Toldi Tamás idősügyi referens. A helyszínekre a városrészek képviselői is ellátogattak, rajtuk kívül az önkormányzat épületében a Lágymányosi Bárdos Lajos Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium gyermekkórusa, Gazdagréten a Szivárvány Táncsszínház fiatal táncosai köszöntötték produkciójukkal az egybegyűlteket, az Albertfalvi Közösségi Házban pedig az idei Újbudai Szenior Ki Mit Tud operett és musical kategória győztes párosa Fekete Tóth Marika és Földvári Sándor énekelt.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.