Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Nőnapi köszöntők

Újbuda   |   2018, március 9 - 13:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hatvan év fölötti hölgyek köszöntése régi hagyomány Újbudán. Az idősklubokban, a közösségi házakban idén is megtartották a nekik is szóló nőnapi rendezvényeket. A kerület vezetői tulipánnal ajándékozták meg az ünnepelteket.

Simicskó István honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő először a Gazdagréti Közösségi Házban köszöntötte a nőket. Kiemelte, hogy március 8-án nem általában a nőket, hanem az anyákat, nagymamákat is ünnepeljük, hiszen nekik köszönhetnek mindent a családok. A mi kultúránk a nők tiszteletére épül – tette hozzá a miniszter –, és ezt meg kell őrizni.

A tisztelet kultúrájának fontosságát hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester is, hozzátéve: lát reményt arra, hogy ez a következő generációkra is továbböröklődik. Ezt saját kisfia példájával támasztotta alá. A tizenegy éves gyerek nőnapon kora reggel lement, hogy összegyűjtött zsebpénzéből virágot vegyen a család nőtagjainak – addigra már hosszú sorban álltak ott kortársai, akik hozzá hasonlóan gondolkoznak. A család és a közösség lelkét a nők adják – mondta a polgármester –, köszönjük nekik, hogy aktív társadalmi életet élnek és ezzel is gazdagítják Újbudát.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.