Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. szombat, Janka, Zsanett

Nyári menetrendre vált a BKK

Újbuda   |   2014, május 28 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Itt a nyár, hamarosan életbe lép a tanítási szünetben érvényes budapesti menetrend. Ez praktikusan azt jelenti, hogy hétvégenként nagyobb befogadóképességű busz jár a 26-os buszvonalon, a gyorsabb átszállás érdekében módosulnak a 74A troli hajnali indulásai, valamint újabb átszállási lehetőséget nyújt a 86-os busz. Változik az 54-es és a 212-es busz végállomási közlekedési rendje.

A tanév végéhez igazodva június 16-ától, a nyári szünet kezdetétől lép életbe a budapesti nyári menetrend. A BKK közleményben kéri az utasokat, hogy attól a naptól kezdve a menetrendben világoskék csíkozással jelölt indulásokat figyeljék. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amely igazodik az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz.

26-os busz
Nyáron hétvégenként jelentősen megnő a Margitszigetre közlekedő 26-os busz kihasználtsága. Ezért a június 21-22-ei hétvégétől kezdve szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a vonalon nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

74A troli
Június 2-ától a 74A troli hajnali indulási időpontjait úgy hangolják át, hogy a Mexikói út M végállomáson a troliról a metróra, valamint a metróról a trolira való átszálláskor minél kevesebbet kelljen várakozni. Ennek érdekében Csáktornya parktól az első két járat a jelenleginél 3 perccel hamarabb, míg a Mexikói út M végállomástól 2 perccel később indul.

86-os busz
Június 1-jétől az Újbuda, Függetlenségi park felé (az Apród utca és a Lánchíd utca zárása miatt módosított útvonalon) közlekedő 86-os busz megáll az 5-ös, a 178-as és a 956-os járatok által használt, Erzsébet híd irányú Alagút utca megállóban és átszállási lehetőséget teremt az említett járatokra.

54-es busz
Június 16-ától megváltozik az 54-es busz Pestszentimre, Ültetvény utca végállomás közlekedése. Az eddigi le- és felszállóhelyet kettébontják, így a jövőben a jelenlegi Pestszentimre, Ültetvény utca lesz a végállomás leszállóhelye, míg a pestszentimrei végállomásról a Boráros tér felé indulók a jelenlegi Ültetvény utca megállóban tudnak felszállni a buszokra.

212-es busz
Június 14-étől a 212-es busz svábhegyi végállomási közlekedése is megváltozik. A jelenlegi Svábhegy leszállóhely – ahogy a 21-es és a 21A busz is – a jövőben megálló lesz, ahonnan a busz továbbhalad a fogaskerekű átjáróján a 21-es és a 21A Széll Kálmán tér M irányú megállójáig, amely a jövőben a 212-es végállomási leszállóhelye lesz. A végállomási felszállóhely, illetve a Boráros tér H irányú megállók nem változnak.

Újbuda

Nyári menetrendre vált a BKK