Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Nyelvi innováció a Bárdosban

Újbuda   |   2015, október 22 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új oktatási módszerekkel segítik a nyelvi képzést a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az Erasmus+ Mobilitási Projektnek köszönhetően több pedagógus is részt vett külföldi továbbképzésen, tapasztalatikat összegezik, majd beépítik a fejlesztési tervekbe.

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola több mint 14,8 ezer eurós támogatást kapott angol nyelvi képzésének megújításához és intézményvezetői tréninghez. A projekt, melynek célja hatékonyabbá tenni a nyelvtanítást, egyszerűsíti és gyorsítja a diákok nyelvtanulását. A programban résztvevő tanárok megismerhették a legújabb oktatási módszereket a választott kurzusokon. Állítják, ezek átvétele új lehetőséget teremt az élményközpontú tanítás-tanulás megerősítésében.

Baranyó Andrea pályázatíró és projektkoordinátor Brightonban volt pedagógus továbbképzésen, Trescsik Angéla Gloucesterben, Vári Judit Broadstairsben, Viola Eszter pedig Londonban tanult 2-2 hetes kurzuson. Bár a helyszínek és képzési programok különböztek, a lényeg megegyezett: tapasztalatokat szereztek a hatékonyabb oktatásról és a motiváló értékelésről. A tanév során az óratervekbe és fejlesztési tervekbe építik be az adaptálásra alkalmas módszereket, az új oktatási és tanulásszervezési technikákat. Intézményen belül továbbképzéseket, tágabb szakmai környezetben rendezvényeket, majd a szülőknek nyílt órákat szerveznek, ahol bemutatják az elért eredményeket.

A pályázat része a szerkezet- és profilváltó intézmény igazgatójának, Kerekes Jánosnak képzése is, ő jövő tavasszal Izlandon tanul iskolai menedzsment fejlesztést, vezetői tréninget, stratégiai gondolkodást és informatikára épülő új oktatási módszereket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.