Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Nyílt nap a 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázsban

Újbuda   |   2019, április 4 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt napot tartanak az idén 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázs szerelőcsarnokában április 6-án. Az építészeti különlegességnek számító ipari műemlék mellett a mindennapokban nem látható közlekedési érdekességeket is megmutatják az érdeklődők.

Az ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokba a nap folyamán vezetett látogatásokat szerveznek, bemutatják a garázs műszaki életét és történetét. A részvétel a vezetett túrán regisztrációhoz kötött. Regisztrálni korlátozott számban a helyszínen lehet.
Szokás szerint megtekinthetők, bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek (M108D, M168D, C68E, IK284 és IK415), és autóbusz maketteket is kiállítanak. A telephely területén belül egész nap közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz körjárat.
A nyílt napon a résztvevők tájékoztatást kaphatnak a BKV Zrt. nosztalgia járműveiről, a Turisztikai divízió különjárati szolgáltatásáról és a Libegő kedvezményes igénybevételének lehetőségéről. A helyszínen bemutatják a BKV teljes turisztikai tevékenységét is (Sikló, Libegő, hajó, különjárat, Budapesti Sétajárat).
Az autóbusz-vezetés iránt érdeklődők tesztvezetésen tehetik próbára magukat. A tesztvezetésre a helyszínen lehet jelentkezni korlátozott számban. A jogosítvánnyal nem rendelkezők autóbusz szimulátorral élhetik át a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmait (a tesztvezetésen résztvevők nem regisztrálhatnak a szimulátorba), a gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A játék állomásain a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek ajándéktárgyakra válthatók.

A BRFK XI. ker. Rendőrkapitánysága és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontja a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. A rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ pályával (gyermekek részére), KRESZ tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomat vétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és motoros szimulátor is. A KTI jóvoltából a Traffic Games internetes online játék (trafficgames.hu) számítógépet és internet kapcsolatot nem igénylő, offline változatával játszhatnak a gyerekek. A Zebra Zebi foglalkoztató sarokban a kisebbek egy városrészletet ábrázoló molinón – a mini KRESZ-táblák elhelyezése után – játékautókkal mehetnek végig, a nagyobbakat pedig bójákkal kirakott ügyességi gokartpálya várja

Helyszín, időpont: ATÜI Kelenföldi Divízió (Kelenföldi autóbuszgarázs) 1113 Budapest Hamzsabégi út 55-57.
2019. április 6. szombat 10:00-16:00 óra között

A rendezvény látogatása ingyenes! A helyszín megközelíthető a Móricz Zs. körtérről (a 7-es busz megállójából) és az Etele térről tíz órától fél óránként induló, díjmentesen igénybe vehető nosztalgia járatokkal.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.