Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Nyilt nap lesz a héten a BME-n

Újbuda   |   2015, november 24 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt Napot szervez a BME középiskolások és szüleik számára, hogy támogassa a fiatalok pályaválasztását.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 27-én, pénteken 9 és 14 óra között rendezi meg az intézmény Nyílt Napját, amelyre a műszaki, a természettudományi, az informatikai, a gazdasági és a társadalomtudományi szakterület iránt érdeklődő tizenéveseket és hozzátartozóikat várják. „A célunk, hogy a hozzánk ellátogató diákok és hallgatók minél szélesebb körű és pontosabb tájékoztatást kapjanak az egyetemi képzésekről” – foglalta össze a szervező Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság képviselője. Kamenyiczki Nóra reméli, hogy a rendezvényen a középiskolások mellett a már diplomával rendelkezők is betekintést nyernek az intézményben zajló szakmai munkába. A kari tájékoztatókon a felvételivel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak majd az adott kar képviselői. Újdonsággal is készülnek idén a szervezők: először tartanak pályaorientációs tanácsadást a hozzájuk fordulóknak.

A Nyílt Nap ünnepélyes megnyitóval kezdődik az intézmény központi épületében délelőtt 9 órakor, majd 10 óra 15 perctől interaktív előadások tekinthetők meg a nyolc műegyetemi kar oktatóinak tolmácsolásában a Ch, a K és a Q épületben.

Az Építészmérnöki Kar Balázs Mihály „Az építészet egyszerű” és „Az építész és a rajz” címmel tartandó rövid előadásaival nyújt ízelítőt a karon zajló képzésekből. Az Építőmérnöki Kar rendezvényén mások mellett Józsa János rektor beszél majd a látogatóknak az összehangolt elméleti, laboratóriumi és terepi vízmérnöki képzésről. E mellett előadások hallgathatók a műholdak gyakorlati, építőmérnöki hasznosításáról, a szerkezettervezés szépségeiről és a XXI. századi közlekedésről is. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar előadását Andor György dékán tartja „Befektetés a tanulmányokba” címmel, míg a Gépészmérnöki Kar képviseletében Vad János az áramlástan témakörét mutatja be. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar három oktatója közös prezentációval készül: Bóna Krisztián, Kővári Botond és Szabó András a globális ellátások problémáira keresi a választ korszerű technológiai és szervezési megoldásokkal. A Természettudományi Kar nyílt napján Szilágyi Brigitta a cikloisok rejtélyeinek bemutatásával igyekszik felkelteni a pályaválasztás előtt állók érdeklődését, míg Török János egy fizikus szemével láttatja a wikipédián zajló „háborút”. A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon a nukleinsavak kettős szerepéről esik majd szó az információáramlás és molekuláris mérnökség szempontjából Vértessy G. Beáta tolmácsolásában. A Villamosmérnöki és Informatikai Kar szervezésében Ekler Péter az okostelefonok titkaiba avatja be a hallgatóságot.

A kari tájékoztató előadásokat a nap folyamán megismétlik, a dékáni tájékoztatók helyszínétől és a kari standoktól pedig tanszéki és laborlátogatások indulnak majd.

Reggeltől zárásig a K épület aulájában tematikus standokkal és folyamatos programokkal várják az új nemzedék tagjait: lesznek kari információs pultok, bemutatkozik az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK) és a BME Tehetségtanácsa, és egész nap nyitva tart a Technikai Érdekességek Kiállítása is.

A részvételhez a rendezvényen nem szükséges előzetes regisztráció.

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.