Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Nyílt napot tart a katasztrófavédelem a vasárnap

Újbuda   |   2015, május 29 - 12:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 31-én Katasztrófavédelmi Gyermeknapot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 10-16 óráig az igazgatóság valamennyi laktanyájában.

A program célja a gyermekek, rajtuk keresztül pedig a családok biztonságérzetének növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, illetve a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A rendezvényen valamennyi fővárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, katasztrófavédelmi őrs részt vesz, így minden budapesti tűzoltó laktanya várja az érdeklődőket. A tűzoltó laktanyák címjegyzéke az alábbi linken érhető el:

http://www.fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=hivatasos_tuzoltosagok

A nyílt napon a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek bemutatják készenléti szereiket, szakfelszereléseiket, ezen kívül 11, 13 és 15 órakor próbariasztást tartanak a tűzoltók.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.