Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Nyolc órányi közösségi munkát lehet jóváíratni szemétszedéssel

Újbuda   |   2015, március 25 - 14:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is teljesíthetik a kötelező közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! Programmal. Regisztrálni május 7-ig lehet, az akciót május 15-17. között tartják.

Az országos akcióban akár 8 óra környezetvédelmi közösségi szolgálatot is jóváírnak annak a diáknak, aki részt vesz benne és iskolája is csatlakozik a kampányhoz. A 2016-ban vagy utána érettségizőknek kötelező 50 órát eltölteniük közösségi szolgálatban, ez feltétele az érettségi bizonyítvány kiadásának is.

A TeSzedd! keretében 5 órányi szolgálat írható jóvá, de lehetőség van előzetesen - legfeljebb 3 órában - részt venni a szemetes helyek felkutatásában, azaz a TeSzedd! helyszínek kiválasztásában. A közösségi szolgálat szervezője minden esetben az iskola.

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi. Ez utóbbi biztosítja az iskolák számára a szemétszedéshez szükséges eszközöket(kesztyűk, zsákok, kötözők), és juttatja el a felkészítést és értékelést segítő oktatási segédanyagot is az intézményekbe. Szintén az OKTF NHI gondoskodik az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Az akció szervezői március 25-ig 280 találkozási pontot hagytak jóvá, amelyekhez összesen 17560 önkéntes regisztrált. Az akcióhoz ugyaneddig az időpontig 75 iskola csatlakozott összesen 8225 fő önkéntessel.

Tavaly az iskolák, oktatási, nevelési intézmények mozgósították a legtöbb résztvevőt a TeSzedd!-be. Az akció során 2014-ben mintegy 60 ezer diák szedett szemetet a pedagógusok irányítása, felügyelete mellett.

Újbuda

Nyolc órányi közösségi munkát lehet jóváíratni szemétszedéssel

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.