Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Okoseszközök kisgyermekkorban

Újbuda   |   2019, október 1 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 25-én a B32 Galéria és Kultúrtérben tartottak konferenciát arról, hogy milyen hatással van az okoseszközök használata a kisgyermekekre. A Családbarát Újbuda Program eseményét Molnár László alpolgármester nyitotta meg.

Magyarországon elsőként szerveztek a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék és a Leonardo 41 Alapítvány munkatársai olyan kutatást, amely a korai gyermekkorban vizsgálta a digitális eszközök szerepét. A számos megdöbbentő adat között kiemelkedik, hogy ma a 19 hónapos gyermekek 71 százaléka használ ilyeneket. A rendezvény résztvevői előadásokat hallhattak a digitális és az offline gyermekkorról, hogy miként hatnak a kicsik fejlődésére az okoseszközök, milyen veszélyeket rejt a korai alkalmazásuk, kell-e ezt szabályozni, és ha igen, miként.

A konferencia résztvevői szerint szükség van a szakemberek által kialakított szemléletformálásra. Képzésekkel kell segíteni a szülőket, intézményi nevelőket, pedagógusokat, hogy a képességfejlesztés eszközeként tekintsenek a digitális berendezések használatára, felmérve a veszélyeit is.

(Újbuda)


LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.