Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Oktatás: ezek a legfontosabb határidők áprilisban

Újbuda   |   2019, április 5 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az általános iskolát választó szülőknek, a felsőoktatásban tanulóknak, a középiskolába vagy egyetemre, főiskolára felvételizőknek is lesz dolguk áprilisban. Az eduline.hu összegyűjtötte a legfontosabb dátumokat.

Április 11-12.: általános iskolai beiratkozás

Az általános iskolák április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást - bár az adatokat idén már meg lehet adni online, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az iskolában.

Április 19-től: felvételi ügyintézés

Az egyetemre, főiskolára jelentkezők április 19-től kapnak online tájékoztatást a teendőkről, ellenőrizhetik a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát, később láthatják vizsgaeredményeiket, felvételi pontjait, végül pedig a besorolási döntésről szóló határozatot. Mivel mindenről e-mailben küldenek majd információt, célszerű rendszeresen ellenőrizni az e-felvételi felületén megadott e-mail-címet.

Április 30-ig: a középiskolai felvételi eredménye

Április 30-ig a középiskolák elküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak - a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezőkről csak akkor kapnak értesítést az általános iskolák, ha az adott diákot felvették.

Április 15.: diákhitel-igénylési határidő

Az áprilisi diákhitel-igénylési határidő április 15-e - aki eddig igényelt hallgatói kölcsönt, az május 15-én kapja meg az összeget.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.