Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Olimpikont adhat a BEAC a magyar élsportnak

Újbuda   |   2015, szeptember 30 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BEAC atlétája megfutotta az olimpiai szintidőt a 42. Berlini Maratonon. Csere Gáspár ezzel valószínűleg indulhat a riói olimpián 2016-ban.

Olimpikont adhat a BEAC a magyar élsportnakAz újbudai BEAC színekben versenyző Csere Gáspár is ötkarikás kvótához jutott a világ egyik legrangosabb maratoni versenyén Németországban.

A 42. Berlini Maraton mintegy 41 ezer futót vonzott az elmúlt hétvégén, köztük Csere Gáspárt is, akinek kiválóan sikerült a formaidőzítés és közel egy percet vert egyéni legjobb idejére. A 2 óra, 16 perc, 30 másodperces olimpiai indulást érő eredménnyel harminchatodik helyen ért célba.

- Versenyzésem az időt tekintve nagyjából a tervek szerint alakult, ami viszont a futást és a belső élményeket illeti, kifejezetten nehézkes volt – mondta a BEAC futója, aki nem érti hogyan teljesítette a szintet. Saját bevallása szerint rosszabbul versenyzett, mint korábban Hamburgban.

Olimpikont adhat a BEAC a magyar élsportnak

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.