Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Önkéntes munkában újult meg egy Etele úti park

Újbuda   |   2014, május 13 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntes munka keretében újult meg a kerületben egy korábban elhanyagolt park. A munkát az Önkéntes Központ Alapítvány szervezte, az a felújítást a MOL dolgozói végezték.

Több mint 100 MOL-os dolgozó vett részt május 10-én az Önkéntes Központ Alapítvány vállalati programján. A hazai olajipari társaság dolgozói ezen a napon az Etele út 44-54. közötti területen lévő parkot újították fel.

Korábban egy használaton kívüli és életveszélyes állapotban lévő sportpálya volt a területen, amelyet még az esemény előtt - az Önkormányzat és az ÖKA megbízásából - bontott le az Újbuda Prizma Kft.

Az önkéntesek ástak, ültettek, locsoltak, padot építettek, de a munkák során megújultak a park melletti bicikliút jelzései és helyükre kerültek az új kerékpáros információs táblák is, melyek a biztonságos kerékpározás szabályaira hívják fel a figyelmet.

A MOl dolgozóinak munkájára a társaság CSR tevékenysége keretében került sor. Ferencz Szabolcs ügyvezető igazgató szerint fontos, hogy a társadalmi szerepvállalás ne csak nagy ügyekre fókuszáljon, hanem helyi kezdeményezésekre is kiterjedjen. Egyrészt szolgálja a cégen belüli közösségépítést, másrészt építi a környezetet is - mondta.

Újbuda

 Önkéntes munkában újult meg egy Etele úti park

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.