Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. csütörtök, Csilla, Noémi

Önkéntesek gyűjtötték a szemetet Gazdagréten

Újbuda   |   2016, április 11 - 12:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Környezettisztítási akció keretében szemétszedés hirdetett Gazdagréten az Újbudai Polgárőrség. A programhoz Király Nóra alpolgármester is csatlakozott. Az önkéntes szemétszedők a Gazdagréti térről indulva bejárták a környéket, megtisztítva a kerület ezen részét a hulladéktól.

Az Újbudai Polgárőrség és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek szedték a szemetet Gazdagrét utcáin április 9-én. A csapat a Gazdagréti térről indult, megtisztították a nehezebben megközelíthető, ám a kisgyerekes családok által naponta látogatott játszótereket, köztereket is. Minderre az Újbudai Polgárőrség Gazdagréti tagozata jóvoltából szervezett környezettisztítási akció keretében került sor, az önkéntesek által használt szemetes zsákokat és védőkesztyűket a polgárőrség biztosította. Délután négy órakor volt a gyülekező, a szemétszedésen bárki részt vehetett. A borongós idő ellenére sokan összegyűltek, a csapat egyik legfiatalabb tagja egy 10 éves kislány volt. Elmondta, hogy az iskolában is odafigyel a tisztaságra, ha szemetet lát a földön lehajol érte és kidobja a kukába.

Az akció az Újbudai Polgárőrség Gazdagréti Tagozatának vezetője, Kollár Lajos irányításával zajlott. Reményei szerint a jövőben nem csak Gazdagréten, hanem más városrészekben is lesz hasonló tevékenység. Ezt igazolta Király Nóra alpolgármester is, aki szerint az akcióval hagyományt teremtenek Újbudán.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyíltak a Bóbita új csoportszobái  

Befejeződött a férőhelybővítés a Bóbita bölcsőde új épületrészében, ahol a 28 új férőhely kiszolgálására helyet kapott két foglalkoztató – a hozzá tartozó fürdetővel és két átadóval –, valamint nevelőtestületi terem, pszichológusi szoba, sószoba és raktár.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.